Julafton?

Om inte jag har träningsvärk i baken imorgon så tänker jag gråta. Om jag inte har träningsvärk imorgon så har jag väldigt hög smärttrösken! haha Tur det finns pall då jag ska upp på hästryggen imorgon!

Jädrans vilket härligt pass det blev! Jag inser bara då jag tränar ben vilken grymt dålig kondis jag har, jag blir nästan fortare anfådd än trött i musklerna, hmm. Time to change! Kanske dags att hitta skidsuget jag hade för någon vecka sedan.

Jag kan förresten inte förstå att det är Julafton på lördag? Jag tror inte jag kommer att fatta det förns den är över.  Jag sa tydligen samma sak förra året, är det verkligen så det ska vara? Tider rusar! Snart är jag pensionär och har barnbarn. Vilket jag förövrigt är väldigt orolig inför, alla turbo tanter som springer in på jobbet och knappt hinner säga Hej innan de är ute igen. Vi ska nog inte ens tala om tanterna på Ica som tränger sig fram för att ta påsar innan man själv inte ens har lastat upp alla sina varor på bandet. Fast det har väl i och för sig sin charm det med!

Dags att slumra!

Motivation

Jag är just nu inne i världens träningsmotivationsrus! Jag älskar det, endorfiner till tusen! Eller som Ida sa, testosteron..?

Jag har lite lagomt med träningsvärk efter gårdagens armpass. Jag bjuder på lite bilder.





Förhoppningsvis kan jag visa lite mer bilder likt detta och det som finns på denna blogg om hmm, ett tag.
Jag jobbar på det!

Nu ska jag försöka hitta motivationen till att städa, inte lika lätt men dags att göra ett ryck innan det är dags att mosa ben!

Livet leker!

Fjärde advent!

Fjärde advent redan?! Tiden går alldeles för fort. Dock gör det inget, det är ju söndag! Jag älskar söndagar! Särskilt lediga sådana. Det är låta bli att ställa klockan och äta god frukost dagen. Oftast brukar det vara ont i magen dagen också efter lördagens godisfrossande men idag var magen lugn. Tänk om Probi mage tabletterna fungerar? Jag är inne i ett gröt il på mornarna just nu. Eller jag har varit det ett tag. Då funkar magen bäst! Så söndagar då det brukar bli något annat kan resultera i en väldigt öm mage, men inte idag! Jag är lycklig! 

Bakat bröd har jag gjort idag! Vörtbröd från julreceptsboken jag fick av Ida för ett tag sedan.

Såhär blev resultatet. Inte som på bilden i receptet men de är säkert goda ändå!


En riktig myssöndag har det varit. Pysslat på lite, försökt fika på Ericas café men det var knöka full där! Köpte en inte så god hamburgare på Sibylla och kikat på lite hästhoppning.
Jag ber förövrigt utsäkt till den förmodligen från jobbet som försökte få mig att vakna imorse. Jag sov förmodligen som en klubbad säl. Snacka om ångesten man kan få då man vaknar och inser att man missat viktiga kronor. Dags att byta ringsignal kanske? 

Nu ska jag fortsätta njuta av denna söndag. Jag ni haft en minst lika bra helg som jag har haft!
Kramelikram!


Kabeln återfunnen!

Oyes! Jag hittade kabeln efter mycket letande, skallande i förådsväggar och fula ord.
Så nu bjuder jag på lite bilder!


Världens finaste pepparkakshus med tillhörande blå snögubbe och blått garage med röd ferarri! Det är inte alla som har det i sin lägenhet!

Det blev bara en bild. Nu vankas det fika hos Amy!

Pepparkakshus

Jag lovar att när jag hittat åt kabeln till kameran så ska ni få se mitt och Adrians fina pepparkakshus! Det sysslade vi nämnigen med igår en fredakväll. Helt homemade! Inga köpta väggar här inte!

Dagen har bestått av inhandling av de sista julklapparna, paketinslagning och lite annat småfix. En riktig myslördag! Ikväll ska jag fira väldens bästa Amy som fyllde år igår. Det vankas visst fika! Nam nam!

Jag hoppas ni får världens bästa lördagskväll!


Varning för gnäll!

Jag brukar va positiv nu för tiden men nej, inte idag. Jag trodde allt jag var frisk. Jag skulle jobba idag, men nej, de skulle jag visst inte. Tji fick jag också för att jag skulle lukta på lite häst idag. Det fick jag visst inte.. Jag gjorde det ändå men nu ligger jag i soffan, svettas som en gris, världens skalle bang och kan inte äta. Jag har noll aptit och noll hunger. Inte konstigt att man är orkeslös då man inte äter. Jag känner att det blir en ond cirkel detta.

Allt går ju som tur är över! Jag ska försöka masa mig till apoteket och köpa Probi mage. Det ska tydligen vara något mirakel medel för magen. En hel hög med lactilus fillibactilus eller vad de nu heter, ska det tydligen inehålla. Jag har absolut inte ont i den, magen alltså, men något är ju galet. Hoppas bara det finns på apoteket här på byn, annars kanske de har något annat mirakel medel! Någon som testat Probi mage eller vet något liknande som är bra för ledsna magar?

Nu ska jag slå igen mina blå en stund och vakna och va hungrig och frisk! Om man vill något riktigt mycket så brukar det ju gå på ett eller annat vis! Eller hur? :)

Sommarshow i december

Åkte på den där hemska sjukan som snurrar runt Sverige vintertid. Ni kan nog alla gissa vilken. Jag fick den lindrigare sorten och slapp kräkas men huvva vad ont i magen man kan ha. Nu har jag piggnat till igen men magen är inte på topp ännu. Inte så konstigt med tanke på att sist jag åkte på magsjukan så fick jag de problem jag har i magen idag så jag klassar mig ändå som frisk!

Nu alla hästvänner där ute! Ni minns Sommar showen Lurf (Ridskolan i Storuman) ordnade för några sommar sedan? Jag börjar längta efter den igen och börjar redan spåna på vad man kan hitta på för kul i år! (Eller nästa år blir det ju faktiskt) Har ni några ideér kan ni väl slänge in en kommentar. Kanske lite tidigt, ja kanske. Men och andra sidan så drar tiden iväg fortare än man tror och om vi börjar fundera och träna nu så blir kommer år 2012 Sommar show blir helt wonderful! Nå?! Har ni några ideér? Ni som inte är mina hästvänner får självklart också komma med förslag.

Nu ska jag laga mat!

Tredje advent

Två delade pass på jobbet, en lördag och en söndag senare så sitter jag här igen! Helgen har gått så fruktansvärt fort, jag vet inte alls vars den har tagit vägen. Gårdagen spenderades till att börja med hos mor och far med världens sötaste brorsöner. Vi sprang sedan på lite affärer efter som de hade julöppet. Mycket folk och riktigt trevligt! Fick lite julklappar till både mig själv och andra med mig hem.

Idag har jag hunnit frysa bena av mig uppe på hästryggen, lagat en varmvattenbalja till ridskole hästarna (läs stoppat i kontakten som åkt ur), jag tyckte den va trasig till en början i alla fall. Jag har även pillat in nejlikor i apelsiner för att få lite julkännsla också. Som grädden på moset bjöd vi min älsta bror på gomiddag och nu sitter vi och har lite ont i magen och spelar döda spel. Japp, jag skulle träna men det var tydligen inte så smart att planera in det efter en söndagsmiddag. Tur att ridning är bra träning det med!

Glad tredje advent! Nu ska jag jäsa vidare i soffan!

Tuesday

Jag önskar att jag var rik, hade min egna superhäst och hade all tid i världen. Den dagen!

Denna dag började med en ofrvillig sovmorgon. Jag hade bokat tvättid från klockan 8 och var ända ganska vaken då klockan ringde, men så somnade jag om. Med alarmet avstängt.. Typiskt! Vaknade 10.30!! Det är inte så ofta som jag brukar sova så länge, det har dock blivit fler och fler ofrivilliga sovmorna. Vad gände lixom? Tidigare sov jag aldrig längre än till 9.

Eftermiddagen spenderades i stallet. Red en polle och jädrans vad jag fick svettas, polle också. Stelare krake får man leta efter. Ja Micka, stelare än Keli! Träningsvärken i magen gjorde ridpasset nästan olidligt. Sådana gånger blir man verkligen påminnd om vilka muskler man anväder i ridningen. Jag blev även påminnd om varför man ska använda handskar då man kletar på crubbnix (för er som inte vet vad det är, så är det ett kladdigt kladd som man smetar på träinredning och krubbor (hästen matskålar) för att inte hästen ska gnaga) och de smakar bokstavligt talat SKIT. Även fast jag tvättat händerna säkert 10 ggr efter jag kletat så sitter "smaken" fortfarande kvar på fingrarna. Blä..

Jag fick ett mycket trevligt samtal av min mor för en stund sedan. Värkdens bästa bror med barn kommer hit över helgen! Wonderful! För första gången på säkert ett år är jag ledig den helgen de tänker komma förbi. Nu ska här åkas pulka! Ja justja, jag är vikarie. Jag är obokad än så länge i helgen. Så snälla medarbetare på Backens sjukhem, bli INTE sjuk i helgen tack! ;)

Kvällen kommer nog bestå av julklappsletning och kanske jag lyckas sticka färdigt den där jädra hälen på tjocksockan också. Imorgon gör jag ett nytt försök med tvätt så Höjdvägens Mount everest krymper. 

Om ni undrar varför det aldrig kommer några bilder på denna blogg så är det för att jag är en slarver och slarvat bort kabeln till kameran. Den finns någonstans, jag måste bara får tummen ur och leta ordentligt. Så snart..

Over and out!

Skiddrömmar på en Måndag!

Jag har ett enormt sug efter att åka skidor! Ja, hör och häpna! Jag vill åka skidor. Några av mina vänner undrar nog vad jag nu slagit huvet i, ungefär. Vilket jag i och för sig kan förstå. Jag har nämnligen inte åkt skidor sedan vinterfjällturen under andra året på gymnasiet. Alltså närmare två år sedan. Jag har aldrig riktigt förstått detta med skidor, särskilt inte slalom. Den enkla anledningen kan nog vara den att, jag INTE, absolut Inte Inte Inte, kan bromsa. Så, fjällturen. Vi var uppe på ett fjäll någonstans nu minns jag inte ens vars det var. Ammarnäs? Det gick bra dit, uppför alla fjäll, men hem... Stora fasa! Så skönt tänkte vi, nu säger det svisch så har vi lämnat detta fjäll bakom oss. Jo, Tjo fick vi! 5 meter, det kändes bra. 10 meter, fortfarande helt okej. Efter 20 meter börjar det gå lite för fort. 25 meter och jag hukar mig lite, letar efter någon slags nödbroms. 30 meter och jag SÄTTER mig ned, på det stenhårda skoterspåret. Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ja ni kanske provat att sätta er på ett sådant skoterspår i närmare 100 knyck? Då vet ni vad Drrrr, menas med. Upp igen, 10-20-30m Drrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... O.s.v. Jag fick prova ett par kortare skidor, tror ni jag kunde bromsa då? näe.. Samma sak. Drrrrrrrrrr.. Snälla skoteråkare stannade och frågade hur det gick, om jag behövde hjälp. Visse erbjöd till och med skjuts! Men nej! Jag fräste något halvsnäsigt tillbakas och kravlade mig upp igen. Så om någon skoteråkare som åkte efter en skoterled upp på något fjäll i typ Ammarnäs och såg en snödränkt gymnasiebrud med mössan över ögonen, så vill jag vara säga förlåt! Jag uppskattar er välvilja oändligt mycket!

Men lugn bara lugn, jag tänker inte åka nedför något fjäll. Då är det stjärtlapp som gäller. Jag tänkte mig mer, efter något skoterspår, då solen skiner med två glad hundar och en skvätt flås. Wonderful!

Nog om skidor. Vårat spisuttag mådde inte så bra och sprakade en del igår, men nu har snälla herr vaktis och skäggiga elis varit här och lagat. Så nu kan jag laga mat utan att vara orolig att jag bränner upp köket. Tror det är en av orsakerna till att jag sovit dålig inatt, jag drömde bland annat att lägenheten brann ned. Buhu..

Nu är det time for food, kyckling med makaronsnurror och wookgrönsaker står på menyn. Sen bär det av till det superfräscha, wonderfulla Private gym in Rönnäs Finmekaniskas garage. Ben ska mosas! Jag gillar det! Jag har för övrigt ruskig träningsvärk i magen sen igår, det gillar jag ändå mera.

Innan jag lämnar denna burk för matens konst, så vill jag skicka en super duper krya på dig kram till min bästaste fina vän Ida!

Ha en superbra måndagkväll!

God morgon!

Äntligen härliga Måndag! Trots att jag sovit som en riktig kratta inatt så är jag ändå ovanligt pigg så här pass tidigt på morgonen. Jag vet inte hur många gåner jag vaknat och trott att jag försovit mig. Under timman mellan 01.00 och 02.00 tror jag jag vaknade 5 ggr. Jag trodde verkligen att det va morgon och då mobilklockan visade 01.05 och inte stiga upp dags, så var jag tvungen att masa mig till Adrian mobil för att se vad klockan egentligen var. Den va självklart fortsätta sova time. Jag tror jag gjort John Blund förvirrad..

Nu: Time for work!

Bakelibak på andra advent!

Jajjamensan! Dagen har minst sagt stått i bakningens tecken. Jag och min käre sambo startade med lite pepparkaksbak. Om de blev goda? nja, de smakade inte pepparkakor.. Om ni funderar på att baka bruna gubbar så köp då för guds skull INTE Gilles pepparkaksdeg. Jag vet inte riktigt vad de smakade, inte var det då pepparkakor i alla fall. Hur som haver blev kakorna fina i alla fall. Degen var inte heller någon höjdare..

Vi fortsatte sedan dagen i bakningens tecken och "slängde ihop" lite Saffransbullar. Nam nam! Jag tänkte visa bilder men jag får inte över dem till datorn, men jag lovar att de såg riktigt smarriga ut! I alla fall den första plåten, de andra två blev lite solbrända. Men vad gör det en andra advent som denna?
Självklart kände vi oss inte mätta på bakning utan vi slängde ihop en pizza också, och det gick nästan utav bara farten. Riktigt gott, men riktigt snuskigt onyttigt. Jag kan säga att min magen inte riktigt mår som bäst just nu.

Trots magontet fick jag till ett helt okej mag och rygg pass och nu sitter vi och myser framför tvn. Snart dax för sängen. Jag jobbar 06.00-13.00 imorgon. (Första dagen på nya vikarie jobbet! Woho!) Det borde vara olagligt att börja så tidigt. Jag hatar eller tycker mindre mycket om då klockan står på 04.30, just 04 gör att hela kroppen skriker att det fortfarande är natt. Tur att det är en bit att gå så jag nästan ser vaken ut då jag kommer fram.

Så Natti natti!

Vilken middag!

Efter en lång sovmorgon, lite bilkörande och två nya bord i lägenheten så var det dags för den bästa middagen jag någonsin ätit. Helstekt entrecote med klyftpotatis och rödvinssås made by Maria Karlsson och Adrian Lindgren. Helt fantastiskt! Vi bokstavligt talat slickade tallrikarna rena och inte en enda matrest finns det kvar.

Vi invigde även vårat nya matbord! Det var min mors gammla fula furufärgade matbord som vi slipade ner och betsade mörkbrunt. Det blev helt underbart snygg och jag älskar det! Mina fötter inviger just nu vårat nya soffbord som vi köpte på second hand i stensele. Vi betsade det också men i grafitsvart. Jag älskar det också!
Jag gillar verkligen att betsa, jag gör nog hellre det än att måla. Det är så lätt att stryka ut och det bästa är nästan att man inte riktigt vet hur slutresultatet kommer att se ut, eftersom att det nyanserar sig så pass olika beroende på materialet.

Nu tänker jag spela Batelfield 3 men min pojkvän medans jag väntar på Ida som ska hjälpa mig med designen på denna blogg. Jag ska ju bli känd och rik på detta you know!!

Nu är det dags igen

Jasså, suget kom tillbakas igen. Jag undrar hur länge det kommer stanna kvar, en vecka? en månad? mjaa, vi ser väl helt enkelt. Jag kanske till och med blir känd genom mitt blivande bloggande? Det skulle vara rätt fränt, frågan är bara under vilken kategori jag skulle plats under. Det får vi väl se helt enkelt.

Hur börjar man egentligen en ny blogg på ett vettigt sätt? Ska jag berätta hela min livshistoria eller ska jag berätta för omvärlden vad jag gör idag? Hur vädret är kanske? Nu kändes det inte lika lockande att börja blogga igen. Bloggar är faktiskt ganska tråkiga och lama, inte alla men många. "Idag har jag inte gjort så mycket, solen skiner, katten kräks" Ja, så kanske det kommer se ut här på denna blogg. Nä, fy vad tråkigt!

Nu tänker jag börja!

Solen skiner nästan idag, det blåser så fönserrutorna skallrar, och katten kräks inte. Fantastiskt! Jag har idag upptäckt att det faktiskt är fantastiskt gott att ha honung i te. Jag har tidigare ratat allt som har med socker, mjölk och allt vad det heter. Te ska drickas svart, eller grönt, eller rött, aldrig med mjölk eller socker i. Men honungen, du är nu min bästa vän. Nam nam!

På tal om Te! Det finns ett te på kronans droghandel som luktar så fantastiskt gott! Ett riktigt jul te! Jag är dock lite för snål, om jag köper det nu, så kommer fortfarande halva påsen vara kvar efter december månad, och då vill jag inte veta av julen något mer. Vilket förmodligen kommer resultera i att jag slänger påsen. Eller att den står kvar övanför köksfläkten tills det är odrickbart. Vilket ilandsproblem..

Nu är det dags för dagens att göra:
  • Försenad morgonpromenad
  • Posta brev
  • Tvätta
  • Träna
  • Jobba 16-21.30 sen har jag helg, helgen helgen helg!
Japp, det här kommer bli en bra dag! En riktigt jävla bra!!


Jaha, nu ska jag avsluta också. Jag tror vi säger såhär, Hejdå!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0